Even offline

Samen lekker klooien

Samen lekker klooien

Paul Huizinga

1 mei 2019

Astrid Poot, creatief directeur Fonk en ontwerper van educatief materiaal, bruist van de energie, creativiteit en positiviteit. Ze maakt met haar team allerlei digitale producten voor kinderen en ouders. Fonk werkt onder meer voor het Klokhuis en Nemo. Allemaal heel inhoudelijk, en positief voor kinderen. “Dus geen McDonalds”, zegt ze oprecht.

Daarnaast is ze actief als ouder in de technieklessen op school en is ze de bedenker van de Klooikoffers. “Ik heb heel lang in de MR gezeten. Dan zie je heel goed wat een school nodig heeft. Wat de rol van school is, maar ook die van ouders. Kinderen leren nu op school heel goed werken met de iPad of laptop en pen en papier.

Met de Klooikoffers leren ze ook het andere gereedschap kennen. Want niet ieder kind heeft thuis een zaag of soldeerbout.” Het is de bedoeling dat de kinderen thuis met hun ouders aan ‘het klooien’ gaan, lekker samen iets nieuws leren. “Ouders zetten hun kinderen best gemakkelijk voor de tv of iPad. Ze weten niet zo goed meer hoe ze met hun kinderen moeten spelen of zijn te gestrest om dat te doen. En dat, terwijl kinderen het liefst met hun ouders spelen… Die kloof moet dicht! Dat is mijn missie.”

De Klooikoffers zijn voor kinderen én hun ouders. Met gewoon, echt gereedschap en materiaal. Er zijn er nu drie: de striptang, het lijmpistool en de soldeerbout. Om lekker samen te klooien, samen iets te maken, bezig te zijn, dingen te ontdekken en leren. Het klooien kan tot een werkstuk leiden, maar dat hoeft natuurlijk niet. Klooikoffers lenen kinderen gratis via school.

Getagged in